1 Mart 2019 Cuma

Bir Birey Olduğunu Hiç Unutma

Acısıyla tatlısıyla, yanlışıyla doğrusuyla bu hayat senin. Yaptığın yanlışlar yüzünden kendini suçlama. Sen her zaman bir bireysin ve öyle kalmaya devam edeceksin. Kimsenin sana yargısız infaz yapmasına izin verme. Duruşun hep dik olsun, hiç bozma. İyi bir insansın, iyi kalmaya devam et. Normalde ne yapıyorsan onu yap, hangi yoldan yürüyorsan oradan yürümeye devam et. Bırak eşlik etmek isteyen seninle beraber yürüsün, istemeyen arkandan gelsin. Kimse seninle yürümek zorunda değil, sen de öyle. Herkesin bir hayatı, yaşantısı, acısı var. Ve unutma ki herkes bencil. Sen de öylesin. Belki çok fazla değilsin ama belli konularda bir hayli bencilsin. Bunu kabul et. Eleştirilerden kaçma, bırak gelsinler. Seni daha da yüceltsinler. Hatalarını gör, düzeltmek istiyorsan düzelt. İstemiyorsan devam et. Ne zaman rahatsızlık duyarsan o zaman bir yerden başlarsın yenilenmeye.
Mutlak bir doğru yoktur bunu hiçbir zaman aklından çıkarma. Senin yaptıkların sana doğru geliyorsa yapmaya devam et. Elbette ki başkalarına yanlış gelecek davranışların olacaktır. Ama sırf onların mutluluğu için doğrularından, mutluluğundan vazgeçme. En başta da söylediğim gibi; bu hayat senin. Senin olanı yaşa.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tutarsızlık, İnsanlığın Yüz Karasıdır

Tutarsızlıklardan, net olmayan durumlardan ve belirsizliklerden nefret ediyorum. Bazı şeyler baştan konuşulur, halledilir, biter sanıyordum ...