11 Eylül 2018 Salı

Tekrar Değil Yeniden

Aynı kitabı tekrar okursan sonunun nasıl olacağını düşünmez ve heyecanlanmazsın. Veyahut bir filmi tekrar izlediğinde meraklanmazsın. Çünkü biliyorsun. Bu durum denenmiş bir ilişkiyi tekrar tekrar denemekle aynı doğrultudadır. İnsanlar ne kadar “değiştim” deselerde çoğu özellikleri aynı kalır. Demek istediğim şu ki; her şeyi biliyorsun, neler olacağını da. Peki aynı şey üzerinde neden bu kadar diretiyorsun? Yeni şeyler keşfet, yeni insanlar tanı, yeni kitaplar oku, yeni filmler izle. Bir şeyleri tekrarlamaktansa yenilemek kendini daha iyi, daha pozitif ve daha mutlu hissettirecektir. Tekrarlarken sarfettiğin enerjiyi yenilemek için kullandığında anlayacaksın demek istediğimi. Güven bana:)

1 yorum:

  1. Aynı kitabı tekrar okumak, aynı filmi tekrar izlemek veya aynı kişilerle tekrar birlikte olmak zamanında bize yaşattığı güzel duyguları tekrar yaşamak istediğimiz içindir. Zaten kötü duygular ile hatırlıyorsak bu şeyleri geri dönmeyi düşünmeyiz bile. Hatta zamanla unutur gideriz. Ama güzel duyguları yaşatan şeyler öyle midir. İnsanın bazen davranışlarını bazen karakterini şekillendirir, sürekli aklımızın bir kenarında yer edinir. İşte tekrar tekrar olmasının sebebi, o eski masum duygulara özlem duyduğumuz içindir.

    YanıtlaSil

Tutarsızlık, İnsanlığın Yüz Karasıdır

Tutarsızlıklardan, net olmayan durumlardan ve belirsizliklerden nefret ediyorum. Bazı şeyler baştan konuşulur, halledilir, biter sanıyordum ...