15 Ocak 2018 Pazartesi

Eleştiri - Eleştirinin Sınırı

-Bu gerçekten sizde biraz olsun yankı uyanmasını amaçladığım bir yazı olacak. Boş geçmeyin, bir okuyun. Mutlaka bahsettiğim karakterlerden kendinizde izler bulacaksınız.-


Eleştiri sınırında yapıldığı takdirde güzeldir. Yani eğer bir insan diğer insanı tanımadan yaptığı şeyler için yargılıyorsa bu eleştiriden çok çekememezliktir, kıskançlıktır. Ve bu duygu insanı öyle bir sarmalar ki bir süre sonra kurtulamazsınız ve bu duygunun esiri olursunuz. 
İsteyen herkes istediğini yapabilir, ta ki diğer insanın özgürlüğünü kısıtlayana kadar. Kısıtlamıyorsa kimsenin söz söyleme hakkı yoktur. Sonuç olarak her insan mutlu olduğu şeyle ilgilenmeye çalışıyor ve bunların her biri eleştirilirse o insanı nasıl bir psikolojiye sokacağınızı biliyor musunuz? Bilmek için yaşamanız gerekir. Ve eminim bu eleştirileri yapan kişiler bunları yaşarsa normal bir insandan iki kat daha fazla tepki verir. Evet normal insanlarla kıyaslıyorum çünkü bir hareket sınırı bilinmeden yapılıyorsa bu artık normallikten çıkar. 
Yaptığınız şeylerin, söylediğiniz sözlerin farkında olun. Eleştirmiş olmak için eleştirmeyin, yıkıcı değil yapıcı olun. “Ben bu insana nasıl fayda sağlayabilirim?”e odaklanın, kıskançlık, art niyet, arkadan konuşma gibi kötü huylarınızı bırakın. Yoksa gerçekten yalnız kalırsınız. Yapmayın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tutarsızlık, İnsanlığın Yüz Karasıdır

Tutarsızlıklardan, net olmayan durumlardan ve belirsizliklerden nefret ediyorum. Bazı şeyler baştan konuşulur, halledilir, biter sanıyordum ...